Gedeelde gegevens

Er worden verschillende soorten gezondheidsgegevens gedeeld via Vitalink. Hieronder vindt u een overzicht:

vaccinaties

Vaccinatiegegevens

Dankzij Vitalink kunnen u en uw zorgverleners op elk moment nakijken welke vaccins u allemaal al gekregen hebt. De vaccins die u als baby of tiener gekregen hebt, vaccins van toen u op reis ging, herhalingsvaccinaties…

medicatie

Medicatiegegevens

Met Vitalink kunnen uw zorgverleners aan elkaar vertellen welke medicatie ze u geven. Die gegevens vormen het medicatieschema: een volledig en up-to-date overzicht van alle medicatie die u inneemt of hoort in te nemen.

sumehr

Beknopte medische dossiers (sumehr)

Uw arts kan van uw medisch dossier een digitale samenvatting maken met de belangrijkste informatie. Dat heet een “Sumehr” of “Summarized Electronic Health Record”. Uw arts kan die samenvatting delen via Vitalink.

 

logo bvo

Bevolkingsonderzoeken naar kanker

U kan u voor de bevolkingsonderzoeken naar dikkedarmkanker, baarmoederhalskanker en borstkanker nakijken wanneer u zich best nog eens laat onderzoeken en wat uw resultaten waren van vorige onderzoeken.

logo kind en gezin

Het kinddossier

Kind en Gezin doet preventieve medische onderzoeken bij ruim 90% van de Vlaamse kinderen tussen 0 en 3 jaar. De medische gegevens die tijdens deze onderzoeken worden verzameld, staan in het kinddossier dat u ook als ouder kunt raadplegen. 

 

Gezondheidsgegevens in Brussel en Wallonië

Vitalink is er voor alle burgers en zorgverleners in Vlaanderen. Maar wat als u in Brussel of Wallonië woont of er gewoond heeft? Of als van Vlaanderen naar Brussel of Wallonië verhuist? En kunnen zorgverleners in Wallonië en Brussel uw gegevens consulteren?

toegangscontrole

Veiligheid en privacy

Uw gezondheidsgegevens zijn heel persoonlijk en privacygevoelig. Vitalink garandeert een sluitende beveiliging van de gegevens. En als patiënt houdt u de controle over wie de toestemming krijgt om uw gezondheidsgegevens te gebruiken.

Een vraag of een probleem?

Wie vragen heeft over Vitalink kan elke werkdag van 9 tot 19 uur terecht op het gratis nummer 1700 of op de website www.vlaanderen.be, waar u vragen kunt stellen via e-mail of chat aan 1700.

Logo 1700