Uw gegevens raadplegen

Zelf je vaccinaties, medicatie, medisch dossier en andere gegevens uit Vitalink raadplegen? Dat kan online én mobiel met www.myhealthviewer.be. Je kan er ook de gegevens van je kinderen zien. En je ziet welke zorgverleners jouw gegevens op welk moment gebruiken en kan de toegang tot je gegevens beheren.

U kunt uw gegevens ook consulteren via deze webapplicaties: 

  • mijngezondheid.belgie.be, ook wel de Personal HealthViewer genoemd. Dit is een overzichtsportal van de federale overheid die doorlinkt naar onderliggende webapplicaties zoals Vitalink of de portalen van de ziekenhuisnetwerken. Voor het consulteren van uw medicatieschema wordt u doorgelinkt naar de VIDIS webapplicatie. Voor de sumehr kunt u kiezen of u die wilt bekijken via Vitalink of via de Brusselse of de Waalse kluis. Voor andere gegevens zoals resultaten kunt u doorklikken naar de portalen van de ziekenhuisnetwerken.
  • VIDIS. Dit is een webapplicatie ontwikkeld door het RIZIV waarmee het medicatieschema kan geraadpleegd worden. De informatie van het medicatieschema wordt op termijn verrijkt met informatie over uw voorschriften, de afleveringen van medicatie in apotheken en de verzekerbaarheid van de medicijnen.

Of via de patiëntenportalen van de verschillende ziekenhuishubs:

Gegevens uit Brussel of Wallonië bekijken

Woont u in Brussel of Wallonië? Of hebt u er vroeger gewoond of bent u van plan er naartoe te verhuizen? Geen probleem. Vitalink, de gezondheidskluizen van Brussel en Wallonië en de ziekenhuisnetwerken zijn onderling verbonden. Het is dus steeds mogelijk om gegevens die in een ander gewest worden bewaard te raadplegen. Ook uw zorgverleners kunnen steeds uw gegevens consulteren en aanpassen, in welk gewest hij of zij ook actief is.

Voor het medicatieschema en de sumehr zijn er specifieke regels uitgewerkt. Uw medicatieschema en uw sumehr(s) worden maar op één plaats bewaard, namelijk in de kluis van het gewest waar u woont. De sumehr en het medicatieschema van Belgen die in het buitenland gedomicilieerd zijn worden bewaard in de Brusselse kluis.

Als u verhuist naar een ander gewest worden uw sumehr en medicatieschema overgezet naar de kluis van dat gewest. Zo hebt u nooit dubbele gegevens. Uw zorgverleners kunnen steeds uw sumehr en medicatieschema raadplegen en wijzigen.

Woont u in Brussel of Wallonië en wilt u zelf uw medicatieschema of sumehr raadplegen? Dat kan via het patiëntenportaal van een ziekenhuisnetwerk naar keuze. Het is momenteel echter niet mogelijk om een sumehr of medicatieschema dat bewaard wordt in Brussel of Wallonië te raadplegen via MyHealthViewer of via de VIDIS webapp.
 

Uw gegevens aanpassen

Als patiënt kunt u uw gegevens niet aanpassen. Alleen zorgverleners kunnen patiëntgegevens toevoegen of wijzigen.

Ziet u een fout in uw gegevens of ontbreekt er informatie, meld dat aan uw huisarts of andere zorgverlener.

Uw gegevens verwijderen

Wil u niet langer dat er gegevens over u in Vitalink staan?

  • U kan uw toestemming intrekken zodat er geen gegevens over u gedeeld mogen worden. Gegevens die op Vitalink stonden vóór u uw toestemming introk, blijven daar staan, maar niemand kan er nog aan. Ook uzelf niet en zelfs niet in noodgevallen.
  • Als u dat wilt kan u vragen om deze gegevens te laten verwijderen.  Neem hiervoor contact op met 1700. Opgelet: als uw gegevens worden verwijderd gaat het steeds om alle gegevens op Vitalink. Het is dus niet mogelijk om slechts één soort gegevens, zoals een sumehr of een medicatieschema, te verwijderen.

De gegevens van uw kinderen bekijken

Via MyHealthViewer kunt u als ouder ook de gegevens van uw minderjarig kind consulteren.

Uw kind kan ook zelf inloggen als het een kidsID heeft met een geactiveerde chip en pincode.